Дали Facebook станува ЦРН? Тестирањето на новиот модел започна …

Конкретизација на претходните, долго најавувани промени.

По долг разговор за конечното лансирање на мрачната мода за апликацијата Facebook, нешто конкретно започна да се „тркала зад ридот“.

Тестирањето за ноќен режим сега е пошироко од претходниот период кога опцијата за темна апликација беше достапна само за неколку корисници.

Темниот режим се тестира за апликации на Facebook наменети за оперативни системи Android и iOS, а се повеќе луѓе преку Интернет потврдуваат дека добиле нова опција.

Оваа опција е прикажана како копче за Dark mode во делот Поставки и приватност лоциран во табулаторот Мени.

Корисникот може да го вклучи и исклучи темниот режим или да ги остави по своја волја на системските поставки. Ако корисникот има паметен телефон чиј оперативен систем се префрла во темно време навечер, апликацијата Facebook автоматски ќе го стори истото.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.