БИДЕТЕ КУЛ И ЗАБАВНИ! Фотографии, записи, игри, пораки: Која социјална мрежа ја користите најмногу?

Во последните неколку години има големо ширење на социјалните мрежи и секој ден можеме да видиме нови и поинвентивни мрежи на пазарот кои привлекуваат првенствено помлада популација.

Во последните две години е забележан пораст на нови социјални мрежи, но популарноста на старите не е изгубена повеќе од една деценија.

Социјалните мрежи ширум светот станаа место на добра забава, средство за информации, скоро медиум за себе, но за жал и простор за разни лоши работи како што се злоупотреба на податоци и интернет-измама.

Бројни социјални мрежи станаа прозорец кон светот и секојдневно активно влијаат на настаните ширум светот, особено во сегашното време на пандемија на коронавирусот, кога повеќето граѓани се во некаков вид изолација или домашен карантин. Креативноста на самите корисници, како и на креаторите на социјалните мрежи достигна ново ниво, така што денес имаме комуникациски платформи кои станаа социјални мрежи како што се Viber и WhatsApp. Се разбира, експлозијата на популарноста на Instagram и TikTok е неизбежна, но не треба да заборавиме на влијанието на Facebook и Twitter.

Секако, со употребата на социјалните мрежи треба да бидете внимателни и да ги земете предвид многу лоши работи што може да ви се случат без разлика дали сте дете, тинејџер, родител или баба и дека ризиците од превенција и безбедност се исти за секого. Социјалните мрежи се богатство на информации и забава, важно е само да ги користите за овие цели и на вистински начин.

Која социјална мрежа ја користите најмногу?

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *