Microsoft Teams сакаат да добијат предност пред Zoom

Најголемата несреќа во процесот на карантин беше несомнено зумирање. Зумот, кој е под лупа на многу компании кои ја даваат истата услуга, добива важни конкуренти со цел да ја изгуби предноста во однос на другите апликации. Една од нив е тимовите на Мајкрософт. Апликацијата, која неодамна објави неколку различни карактеристики, сега добива адут против Зум. Microsoft Teams нуди можност да разговараат 24 часа на ден.

Тимовите на Мајкрософт се издвојуваат во веб-верзијата со 24-часовен разговор
Со состојбата со карантин, повторно прогласена во различни делови на светот, луѓето ќе ги преместат своите работни места назад во своите домови. Како такви, апликациите како што се зумирање, Google Hangouts, Microsoft Teams, Skype и слични апликации, кои се најголемите помагачи во преместувањето на загреаните состаноци дома, ќе бидат повторно активни. Поради оваа причина, тој се обидува да вметне некои од предностите во зумирање или некои од неговите недостатоци во популарните апликации.

Microsoft Teams сега се достапни бесплатно за 24-часовни повици во прелистувач. Најголемата предност на овие апликации за видео разговор е тоа што тие нудат услуги бесплатно. Така, тие можат да достигнат милиони луѓе.

Мајкрософт ја отвора средината за да ги привлече обожавателите на зумот во тимовите на Мајкрософт со новата опција за целодневно видео повикување, достапна бесплатно. Да видиме дали тој може да вклучи илјадници луѓе со оваа одлика.

Знаете дека Мајкрософт претстави Microsoft Teams за мобилни уреди на почетокот на оваа година. Сега нуди опција што ви овозможува да разговарате со до 300 луѓе цел ден бесплатно.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.