Последното ажурирање на Инстаграм на мета на критики!

Инстаграм во моментов е рангиран високо на популарност. Instagram се здоби со ново лице со помош на Reels и стана опција што корисниците ја засакаа за кратко време, но работите се променија со последното ажурирање. Освен Твитер, кој повеќе години не отстапува од својата линија за дизајнирање, Инстаграм е апликација каде нејзиниот дизајн е променет и додадени се нови функции. Со последното ажурирање на Инстаграм, локацијата на копчињата ги револтира корисниците на оваа платформа.

Последното ажурирање на Инстаграм е на дневен ред од минатата недела!
Велиме дека се многуте се побунија бидејќи, со функцијата Reels, лентата на дното на апликацијата се смени и сега копчето за срце (како копче за лајк и коментар) е преместено директно во пораките, додека корисниците не можеа да се навикнат на овој нов приказ.

Преуредувањето на функциите за споделување и известување им отежнува на корисниците да се движат низ апликацијата. Новиот распоред додаде опција за купување и видео стриминг во главната лента со алатки при движење на копчето за известувања и емитување на горниот десен агол на екранот. Табулаторот за набавка и назначената функција „Ролни“ создаваат впечаток дека Инстаграм е повеќе заинтересиран да заработува пари отколку да ги задоволи своите потрошувачи.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.