10 опции кои ќе ви помогнат да искористите максимално од Facebook и Messenger.

Ако сте еден од многуте корисници на популарната апликација за преписка на Facebook, ова дефинитивно ќе ви биде корисно …

Facebook Messenger го користат голем број луѓе секој ден. И покрај ова, многу корисници не знаат дека популарната апликација има голем број корисни опции кои не се користат често, но не е лошо да ги знаете.

Откријте ги триковите и советите за користење на популарната апликација за пораки од прегледот составен од Mob & IT.

  1. Аудио и видео повици

За почетниците еден едноставен совет. Facebook Messenger не се користи само за текстуални пораки. Многу е лесен за употреба, само кликнете на слушалката во горниот агол за говорен повик или камерата за видео повик. Исто така, постои можност да испратите гласовна порака до вашиот соговорник ако тој не може да одговори.

  1. Споделете локација

Ако сакате да му кажете на пријателот точно каде сте, секогаш можете да влезете во просторијата за разговор и да кликнете на четирите точки во долниот лев агол, а потоа изберете Локација. На вашиот пријател ќе му биде прикажана карта со вашата точна локација.

  1. Дајте прекар на вашиот пријател

Веројатно имате пријатели кои го смениле презимето во последните неколку години, па можете да ги најдете само по име. Зачувајте се од можна конфузија и користете ја опцијата прекар Messenger која ви овозможува да се потсетувате со кого сте пријатели. Едноставно кликнете на разговорот со таа личност, потоа на нивното име и ќе ги видите прекарите, опцијата Прекар.

  1. Користете налепници, GIF и „палци нагоре“

Фејсбук имплементираше огромен број налепници во своите пораки, достапен е голем број стилови. Можете исто така да ги изберете вашите омилени. Ако налепниците не се ваша работа, Facebook го интегрираше GIPHY во својата апликација, така што лесно можете да испраќате подвижни слики со само неколку кликања. Секако, има палец насочен нагоре за едноставно да ве извести дека ви се допаѓа пораката на вашиот соговорник. Но, можете да го промените и со кликнување на опцијата Emoji во поставките, изберете ја онаа што најмногу ви одговара, ќе ја користи вашиот соговорник.

  1. Месинџер како карта за качување

Некои авиокомпании им даваат можност на своите клиенти да добијат информации за нивниот лет, како и да се пријават преку апликацијата Facebook Messenger. Кога ќе пристигнете на аеродромот, можете да ја користите оваа апликација како карта за интернат. За да бидат работите уште подобри, можете да закажете повратен лет преку истиот.

  1. Известувања и групна дискусија

Преземете ја контролата и создадете една група за полесно организирање со пријателите, наместо да одговарате индивидуално. Ако еден од членовите на таа група е поактивен отколку што очекувавте, секогаш можете да ги исклучите известувањата, има опции од петнаесет минути, еден час, еден ден или кога и да сакате да го вклучите.

  1. Променете ја бојата на разговорот

Уморни сте од сината боја што потсетува на Штрумфовите? Кликнете на контактите, потоа на името на соговорникот и пронајдете ја опцијата Тема. Изберете го оној кој најмногу ви се допаѓа и ќе биде ист за сите, дури и кога станува збор за групен разговор.

  1. Пораки од луѓе кои не се пријатели

Месинџер ви покажува пораки од луѓе со кои сте пријатели. Меѓутоа, понекогаш може да добиете и порака од странец, па ако сакате да видите дали имате друга порака, треба да кликнете на Поставки> Барања за пораки.

  1. Исклучете го „прегледот“

Ако известувањето ви ја покажува содржината на пораката додека вашиот телефон е заклучен, добро е да ја исклучите оваа опција ако не сакате некој да ве шмрка додека сте го оставиле вашиот телефон зад себе. За да го исклучите, треба да ги внесете поставките, потоа Известувањата и звуците и да ги исклучите Прегледите за известувања.

  1. Користете го Messenger без сметка на Facebook

Не сите професионалци на Facebook, верувале или не. Ако сакате да ја користите апликацијата Messenger без да го креирате вашиот профил, сè што треба да направите е да инсталирате Messenger на вашиот уред и таа ќе ве идентификува според вашиот телефонски број.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.