AMD ќе им помогне на NVIDIA и Intel!

Претставувајќи ги новите графички картички од серијата RX 6000 на 28 октомври, AMD направи амбициозен влез на пазарот. Воведувајќи некои иновации во софтверот како Rage Mode и Smart Access Memory (SAM) со нови графички картички, AMD се здоби со мала предност во однос на своите конкуренти. Графичките картички од серијата RX 6000 овозможуваат повеќе перформанси со процесорите од серијата Ryzen 5000 благодарение на SAM. Сега, AMD изјави дека можат да им помогнат на NVIDIA и Intel за одличната меморија за пристап, ако сакаат.

Рекордот за оверклокување соборен со RX 6800 XT може да се најде подолу.

Функцијата AMD Smart Access Memory може да доаѓа и за NVIDIA и Intel
Функцијата Smart Access Memory што доаѓа со серијата RX 6000 е карактеристика што им овозможува на процесорот и графичката картичка да работат поефикасно. Благодарение на оваа одлика, процесорот може да пристапи до целата меморија на графичката картичка и има мало зголемување на перформансите. Додека ова зголемување е помеѓу 4 и 13 проценти во споредба со играта, зголемувањето на FHD резолуцијата е многу поголемa.

Функцијата Smart Access Memory може да се активира засега кога се користат заедно графичка картичка од серијата RX 6000 и процесор од серијата Ryzen 5000. Сепак, NVIDIA смета дека функцијата Smart Access Memory развиена од AMD може да се примени универзално ако тие можат да се договорат со производителите. Во интервју за Скот Херкелман од ПЦ Ворлд од АМД, нè прашаа дали е тоа можно.

Херкелман, пак, рече: „Интел ќе мора да работи на своите процесори со производители на матични плочи. Нашите конкуренти треба да направат нешто. Да бидеме поконкретни, нашиот тим на Radeon ќе работи со Intel за да ги подготви. Нашиот тим на Рајзен исто така ќе работи со NVIDIA. Во моментов течат некои разговори меѓу компаниите. Ако тие сакаат да ја овозможат оваа одлика на платформите AMD, ние нема да ги запреме. Се надевам дека ќе работат за тоа. На крајот на денот, играчите победуваат, и само тоа е важно. Ние сме само најбрзата компанија што го прави ова, бидејќи ние сме единствената компанија во светот што произведува графички картички и процесори истовремено. се најде во описот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *