Верификацијата на Twitter ќе се врати на почетокот на следната година.

Заедно со сосема нови правила.

Во вторникот, Twitter објави дека ќе го започне својот процес на верификација на почетокот на следната година заедно со сосема нови упатства за корисниците кои го бараат тој мал, син знак.

Соопштението на Twitter го потврдува претходното известување во јуни од истражувачот на апликации Jane Manchun Wong, која сугерираше дека компанијата создава нов систем за верификација. Во вторникот на блогот на Twitter, компанијата потврди дека овој нов систем ќе се појави во „почетокот на 2021 година“. Twitter исто така бара повратни информации за нацрт-предлогот за верификација.

Доколку не се направат измени во овој предлог, сметките што ќе бидат подобни за верификација ќе вклучуваат владини сметки, компании, брендови, непрофитни организации, сметки за новински медиуми, забава, спорт, активисти, организатори и што Twitter ги нарекува „други влијателни лица“ “ Секој вид сметка мора да исполнува специфични барања, како што е профилирање во медиум, за да добие верификација. Целокупната нацрт-политика на Twitter може да се погледне тука. Откако доби повратна информација, Твитер планира да ја објави конечната политика на 17 декември.

Twitter исто така објави нови нацрт-правила кои објаснуваат кога може да се одземе значка за верификација. Доколку проверен корисник го смени своето име на прикажување или био за да ги доведе во заблуда луѓето за нивниот вистински идентитет, Twitter може да го повлече нивниот знак. Повторувањето на условите за кршење на услугите исто така може да доведе до губење на потврден статус.

„Но, сината потврдена значка не е единствениот начин на кој планираме да разликуваме сметки на Twitter. Наслов кон 2021 година, ние сме посветени на тоа да им дадеме на луѓето повеќе начини да се идентификуваат преку нивните профили, како што се нови типови сметки и етикети “, се вели во вторникот на блогот на Twitter „Ќе споделиме повеќе во следните недели. Ова е само почеток на она што го планиравме за 2021 година “.

Twitter бара од корисниците да направат анкета за нејзината политика пред 8-ми декември. Ако повеќе сакате да ги твитате вашите повратни информации, Twitter бара да ги означите #VerificationFeedback во твитовите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *