YouTube воведе НОВИ ПРАВИЛА и тоа нема да им се допадне на многумина!

YouTube има нови правила, кои најверојатно нема да им се допаднат на креаторите на содржини.

Имено, кога рекламата се прикажува на оваа платформа, оние на чие видео се рекламите, обично заработуваат од неа. Сепак, новите правила велат дека Youtube ќе може да прикажува дури и повеќе реклами отколку порано, и дека ќе плаќаат помалку за нив, односно дека сите што не се во „Партнерската програма“ нема да добиваат пари.

Така, на пример, може да се случи помалите креатори да видат реклама на некое од нивните видеа без да заработат динар од тоа. Ако сакаат да бидат дел од Програмата за партнери на YouTube, тие мора да имаат прегледување над 4.000 часа прегелди во последните 12 месеци и да имаат повеќе од 1.000 претплатници.

Се разбира, рекламите се еден од најголемите извори на приход за YouTube и Google, но исто така и за креаторите кои можат да заработат дополнителни пари на тој начин – барем досега. Сè уште нема да има реклами на творци кои во прв план ги истакнуваат религијата, политиката, алкохолот или коцкањето.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.