Лансиран системот за донации на YouTube!

YouTube ја претстави новата опција што креаторите можат да ја користат за да соберат донации за непрофитни организации.
Со YouTube Donate, креаторите во рамките на Програмата за партнери на YouTube ќе можат да собираат донации за подобни добротворни организации / организации со додавање на копче за донации на нивната содржина што не е дете и преносите во живо. Исто така е можно друг творец да учествува во различни настани за собирање средства.

Покрај тоа, гледачите ќе можат да донираат колку што сакаат со копчето за донација на видеото или на страницата во живо.

Исто така, постојат одредени барања за непрофитни организации да бидат вклучени во системот. Покрај тоа, овие организации мора да бидат во согласност со политиките за монетизација на YouTube и во платформата и надвор од нив.

Имајте на ум дека системот за донации отсега е достапен за гледачите во повеќе од 40 земји. Исто така, меѓу наведените е дека, според изјавите на Google, собирачите на средства на YouTube веќе собрале милиони долари за добротворни организации во САД.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.