Дали ја добивте оваа порака на Whatsapp? Ако ја отворите, ќе го уништи вашиот телефон!

Пораката е вирус!

Наводно, на апликацијата WhatsApp започнало да кружи видео кое наводно покажува како кривата Covid-19 се исправува во Индија. Датотеката се вика „Индија го прави тоа“, а експертите предупредуваат – ако ја добиете, не ја отворајте!

Зад видеото стои вирус кој може да го хакира вашиот телефон за 10 секунди и не може да се запре на кој било начин. Слична порака што се однесуваше на Аргентина неодамна беше потисната од оваа апликација.
Видеото се појавува и на други апликации за пораки, како и на Твитер.

Информациите за нив се лажни, а целта на овие видеа е да го заразат телефонот со вирус.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.