Instagram Live Rooms им овозможува на креаторите да додадат до тројца корисници во Live Room.

Во времето на COVID пандемијата, видео повиците станаа норма за лични повици, додека виртуелните конференции со повеќе лица станаа вообичаена за настаните. Instagram постојано ја ажурира својата стратегија во живо и сега им овозможува на креаторите да додадат до три дополнителни луѓе на Live сесијата преку Live Rooms.

Најновата карактеристика на Instagram се нарекува „Live Rooms“. Станува збор за проширување на постојната опција во живо, со флексибилност за додавање на уште две лица на сесија отколку што беше можно досега. Live Сесиите сега можат да имаат најмногу четири лица во ист прозорец, што овозможува поголема флексибилност.

Имплементацијата на „Live Rooms“ започна и најпрво ќе им биде достапна на корисниците во Индија и Индонезија. Instagram не спомна кога функцијата ќе биде достапна за остатокот од светот, но се очекува да се случи наскоро.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *