Откриени се резултатите од Geekbench на Intel Core i9-11900K!

Резултатите од Geekbench на процесорот Rocket Lake 11-та генерација i9-11900K, кои се очекува да го заземат своето место на полиците на почетокот на следната година, се појавија. Процесорот, кој доаѓа со 8 јадра, 16 нишки, може да работи со максимална фреквенција од 5 GHz.

Резултатите од тестот за играта Ashes of the Singularity на Intel Core i9-11900K, врвниот модел на 11-та генерација на процесорското семејство Lake Rocket Lake, што ќе биде објавен во наредните години од американскиот технолошки гигант Intel, протекоа на Интернет. Резултатите споделени од корисникот на Twitter Tum_Apisak, познат по протекувањето, ги откриваат карактеристиките на процесорот.

Кога ги гледаме сликите, можеме да видиме дека новиот процесор на Intel работи со основна фреквенција од 3,5 GHz. Процесорот, кој успеа да ја надмине границата од 60 FPS во два различни теста, 1080p и 1440p, покажа значително подобрување во споредба со претходната генерација i9-10900K, додека тој е 11,1% со брзина на фрејм од 1080p кога станува збор за чудовиштето на AMD 32-конец Ryzen 9 5950X. заостанува со.

Intel Core i9-11900K Geekbench sonuçları

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *