Рударите на Биткоин заработија 353 милиони долари во октомври.

Биткоинот доживеа значителен раст во текот на октомври, а со тоа имаа корист сите оние кои го „минираа“.

Поконкретно, 353 милиони долари приходи беа генерирани во текот на десеттиот месец, а менувачниците заработија 42,9 милиони УСД, или 12 проценти од тие приходи, само од такси.

Во исто време, ова е најмногу што рударите достигнаа од јануари 2018 година, и само тоа доволно зборува за моќта што во моментов ја ужива крипто-валутата на биткоин. Вкупно, кога ќе ја погледнете состојбата во споредба со септември годинава, има зголемување од осум проценти.

Ако ги погледнеме податоците собрани од Comprar Acciones, во текот на октомври оваа година, вредноста на биткоинот се зголеми за скоро 30 проценти во споредба со септември. Поконкретно, на 1 октомври се движеше околу 10.800 долари, а на 31 октомври беше околу 13.800 долари, пред 25 ноември веќе беше на 19.300 долари.

Тоа е огромен успех бидејќи во текот на март оваа година, паромијата на коронавируси го турна биткоинот надолу, за околу 50 проценти. Се чини дека ситуацијата во тоа време не ветуваше, па се прошири паника, многумина продаваа „монети“ за да избегнат целосна поплава. И тогаш се случи пресврт кај сите оние кои не го напуштија „бродот“.

Значи, до крајот на првиот квартал, неговата вредност беше на 6,427 американски долари, на крајот на вториот на 9,150 американски долари и до крајот на третиот на гореспоменатите скоро 10 800 американски долари. Се чини дека до крајот на последниот квартал, вредноста ќе се зголеми двојно. Секако, треба да му се заблагодариме и на PayPal за ситуацијата, која воведе поддршка за биткоин во октомври, а потоа купи 70 проценти од сите „минирани“ биткоини тој месец.

Позитивните моменти се чини дека се пред оние кои тргуваат со оваа крипто валута, но исто така се чини дека нејзината вредност ќе ги надмине записите од декември 2017 година, што значи дека може да достигне 20 000 американски долари. И повеќе …

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *