Google Look to Speak ќе ви овозможи да го контролирате вашиот уред со вашите очи!

Со услугата за пристапност Google Look to Speak, ќе можете да го контролирате уредот само со вашите очи.

Со новата опција наречена Look to Speak, Google ќе им овозможи на корисниците да можат да ги контролираат своите уреди со своите очи. Во новата услуга за пристапност, за жал, не можете да ги користите вашите очи за да скролувате и да започнувате со навигација на сè, но апликацијата ви дозволува да ги поместите очите нагоре, надолу, лево или десно за да изберете од некои претходно поставени ликови, зборови, фрази и дејствија.

Look to Speak нуди целосно прилагодлив начин на изразување, обезбедувајќи алатка со која лицата со попреченост можат да комуницираат што сакаат да комуницираат. Се разбира, визуелната инспекција не е ништо ново и има многу апликации што се користат во моментов. Од друга страна, Google најде начин да го направи ова не само подобар, туку и подостапен. На пример, тоа значи дека корисниците на инвалидска количка лесно можат да ја користат оваа одлика без да носат повеќе технологија со себе.

Проектот започна како дел од Експерименти со Google, кој има подгрупа наречена Започни со една. Оваа иницијатива има за цел да дизајнира производ за одредена личност и да започне да го шири производот на други луѓе со слични потреби.

Како што пишувате, Погледни да зборуваш ви овозможува да изберете фрази, да ги изговарате на глас, да го одложите екранот и да го уредувате речникот на фразите. Можете да го погледнете видеото подолу за да видите како функционира одликата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.