Twitter го купи Squad, каде корисниците споделуваа екрани едни со други!

Гигантот на социјалните мрежи Twitter во својата изјава објави дека го купиле Squad, каде корисниците ги споделувале екраните едни со други. Сепак, беше наведено дека апликацијата Squad ќе биде целосно затворена со договорот, а тимот што стои зад апликацијата ќе се приклучи на Twitter.
Гигантот на социјалните медиуми Twitter во својата изјава објави дека купил нова апликација, Squad. Апликацијата наречена Squad, купена од компанијата, им овозможи на своите корисници истовремено да ги споделуваат своите екрани на мобилен или десктоп и да остваруваат видео повици.

Со вклучувањето на Squad во Twitter, беше објавено и како ќе се доживее развојот. Соодветно на тоа, ко-основачите на Squad, извршниот директор Естер Крафорд, CTO Итан Сутинг и остатокот од тимот ќе започнат да се појавуваат во одделите за дизајн, инженеринг и производи на Twitter.

twitter squad

И покрај тоа што Twitter го купи Squad, апликацијата Squad нема да биде вклучена во Twitter. Напротив, апликацијата ќе биде целосно затворена за употреба од денес. Освен тоа, од двете страни не беа споделени детали во врска со склучениот договор. Извршниот директор Крафорд сподели на Twitter која улога ќе ја има тимот на Одред на Twitter.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *