iFixit ги расклопи PlayStation 5 и DualSense! [ВИДЕО]

Пред Sony да започне со дистрибуција на PlayStation 5, сподели видео со целосно расклопување на конзолата за игри и на сите им ја покажа содржината на уредот. iFixit, кој објавува прирачници за поправка преку Интернет и ја тестира поправливоста на уредите, исто така го расклопи PlayStation 5 и подели подетален преглед.
Јапонската технолошка компанија Sony ја лансираше следната генерација на конзола за игри PlayStation 5 минатиот месец. Компанијата објави видео пред да ја лансира новата конзола за игри, а во ова видео, играчката конзола PlayStation 5 беше демонтирана. Целта на ова беше да им се покаже на ентузијастите за содржината на конзолата и да се обезбедат информации за тоа како да се инсталира внатрешниот SSD.

Се разбира, ова не спречи разни страни поврзани со поправка да ја разбијат конзолата за игри, а iFixit, кој објавува и прирачници за поправка преку Интернет, ги расклопи сите делови на PlayStation 5. Одвојувајќи ги сите делови еден по еден, iFixit исто така го сподели овој процес во живо и ја даде оценката за поправка на конзолата во написот што го објавија на нивната страница.

IFixit, кој целосно ја одделува надворешната обвивка од телото; Тој ги оддели вентилаторот, металната футрола, внатрешниот капак на SSD и сите други делови. iFixit не го пропушти контролорот исто така и го расклопи.

PS5 kontrol cihazı

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *