Canon ќе ги понуди своите сензори за камери и на други компании!

Со оглед на бројот на продадени телефони секоја година, работата со сензори за фотоапарати е многу исплатлива, па не е изненадување што Канон исто така може да сака да влезе на овој пазар.

Компанијата неодамна потврди дека ќе започне да ги продава своите CMOS сензори на надворешни компании, кои ќе сакаат да ја користат технологијата на Canon.

Во соопштението на компанијата се вели: “Канон произведува CMOS сензори од 2000 година за ексклузивна употреба во производите на Канон. Врз основа на таа експертиза и успех, Канон сега е посветена на лансирање надворешна продажба во соработка со разни индустрии. Сензорите СМОС на Канон имаат уникатен дизајн кој ги исполнува потребите на бараните визуелни апликации “.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *