Google ќе брише ДОКУМЕНТИ ОД НЕГОВИТЕ УСЛУГИ: Еве зошто и до кога.

Од 1 јуни 2021 година, новите правила ќе важат за просторот за складирање што сега го користат во Gmail, Google Drive или Google Photos.

Google неодамна објави нови правила во врска со меморискиот простор за сметките на Google, кои ќе стапат на сила следната година.

Од 1 јуни 2021 година, новите правила ќе важат за просторот за складирање што сега го користат во Gmail, Google Drive или Google Photos.

Корисниците кои не користат Gmail, Google Drive или Google Photos две години или 24 месеци се изложени на ризик да ги загубат своите податоци, бидејќи новата политика имплицира дека Google може да брише содржина складирана во оние од своите производи каде што корисникот не е активен.

Овие промени ќе влијаат само на неактивните и на оние корисници чиј лимит на меморија е надминат за период од две години.

Новото правило ќе стапи на сила на 1 јуни 2021 година, што значи дека ќе се применува веќе од 1 јуни 2023 година. Google вели дека сите оние на кои ќе се однесува во тоа време ќе испратат е-пошта со известување за потсетување, пред да се избрише која било содржина.

Ако имате наивна сметка на Google, каде што зачувувате фотографии или некои важни датотеки, потребни се две и пол години да одлучите што да направите со тоа.

Новата политика за неактивност и надминување на квотите за меморија се однесува само на оние кои користат услуги на Google за лична употреба. Додека упатствата за Google Workspace, G Suite за образование и G Suite за непрофитни организации не се менуваат.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *