Twitter може да понуди опција за видео повици!

Twitter е веројатно најпозната како платформа за микроблогирање, а целта на услугата е повеќе корисникот да ги споделува своите размислувања и идеи со јавноста, а помалку да води разговори еден-на-еден. Сепак, бидејќи ситуацијата со пандемијата на коронавирусите доведе до зголемен фокус на видео конференција, Twitter би можел да се заинтересира да го сврти своето внимание кон овој пазар.

Ова се базира на објавата на компанијата Squad, специјализирана за видео разговори и споделување екран. Се сугерира дека Twitter ја купил оваа компанија, која ќе биде затворена на 12 декември и веројатно ќе биде интегрирана во Twitter.

Во објава, Естер Крафорд, коосновач на Squad, рече: „Возбудена сум што објавувам дека Twitter го купи Squad! Тимот ќе се приклучи на Twitter за да го прошири опсегот на разговори што луѓето можат да ги имаат на услугата. Особено, ние ќе ја донесеме нашата експертиза од аудио и видео сфери во креативен простор – и со нетрпение очекуваме да создадеме нови формати што овозможуваат забавни, значајни и интересни разговори “.

Засега е непознато како Squad специфично ќе биде вграден во Twitter, но не би било изненадување што популарната социјална мрежа наскоро ќе добие повеќе опции за видео повици.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *