Google Photos може да направи ги направи дводимензионални фотограгии, тродимензионални!

Google ја сподели новата опција што доаѓа на Google Photos во својот нов пост на блогот. Благодарение на оваа одлика, фотографиите можат да се направат тродимензионални. Покрај тоа, компанијата направи мал додаток во делот Memories.

Google Photos, најкористената услуга за складирање фотографии и видео од корисниците на Android, нуди различни карактеристики на своите корисници покрај услугата за складирање. Овие карактеристики вклучуваат карактеристики како што се автоматска анимација, колаж, создавање филм и сеќавања (memories).

Во објавувањето на блогот објавено денес, Google ја објави новата опција што ќе дојде на Google Photos. Според споделениот напис, Google Photos ќе може да трансформира дводимензионални фотографии во тродимензионални. Овие фотографии, дефинирани како „кинематски фотографии“ од компанијата, ќе додадат различна длабочина на снимката.

2D фотографии се трансформираат во 3D фотографии!

google fotoğraflar

Како што можете да видите од примерокот на сликата погоре споделена од Google, нормалната фотографија направена благодарение на новата опција ќе може да создаде тродимензионална перцепција со различно поставување слоеви на објекти. Google сподели и некои информации за тоа како работи новата опција.

Компанијата изјави дека тие користат машинско учење за да ја измерат длабочината на фотографијата и да направат тродимензионална претстава на сцената за да создадат кинематографски фотографии. Овој метод ќе овозможи фотографиите да се претворат во три димензии, дури и ако информациите за длабочината од оригиналната фото-камера не се достапни.

google fotoğraflar

Откако ќе се измери длабочината на фотографијата, Google Photos автоматски ќе создава филмски фотографии. Креираните кинематографски фотографии ќе бидат поставени над делот каде се наоѓаат фотографиите. Со кликнување на автоматски генерираните филмски фотографии, опцијата „Сподели“ на дното може да ја зачува фотографијата или да ја сподели со посакуваните луѓе.

Покрај оваа одлика, компанијата додаде нови теми во одликата Memories. Со новото ажурирање, ќе има луѓе кои се важни за вас во делот Memories. Ново ажурирање што ќе дојде наскоро ќе ги објави вашите омилени работи (Google го даде примерот на зајдисонцето) и активностите во делот Memories.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *