Instagram Lite се враќа! Големината ќе биде колку една фотографија!

Instagram започна со тестирање на својата нова апликација Instagram Lite, особено за паметни телефони со ниски спецификации и региони со слаба интернет-врска. Иако апликацијата не нуди некои карактеристики на Инстаграм на корисниците, таа ветува почисто и поефикасно искуство.
Instagram, една од најголемите платформи за социјални медиуми во светот, започна да тестира нова апликација наречена Instagram Lite во 2018 година, а првата верзија, со големина на датотека од само 573 килобајти, беше насочена кон паметните телефони со ниски хардверски спецификации.

Instagram минатиот мај изненадувачки ја исклучи апликацијата Instagram Lite и изјави дека развиваат нова апликација Instagram Lite. Рече дека новата апликација започна да се тестира во Индија.

Новиот Instagram Lite ќе има сличен интерфејс со „старата“ апликација Instagram

instagram lite

Со големина на датотека од околу 2 MB, новиот Instagram Lite има за цел да понуди подобро Instagram искуство на паметни телефони со ниски перформанси и помала брзина на Интернет. Иако апликацијата има многу сличен интерфејс со апликацијата Instagram на која сме навикнати, таа исто така нуди некои важни разлики.

Пред сè; Апликацијата Instagram Lite нема карактеристики на Instagram, како што се Reels, Store и IGTV. Од оваа причина, можеме да кажеме дека ќе наидете на апликација која е слична на пред неколку години, со само објави на Instagram и Stories.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *