Се очекува NVIDIA да ги надокнади стоковите на RTX 2060 и RTX 2060 SUPER!

Според најновите споделени извештаи, NVIDIA ќе ги врати залихите на RTX 2060 и RTX 2060 SUPER и ќе ги врати во продажба.

NVIDIA го лансираше моделот RTX 3060 во средниот сегмент со 12 GB VRAM на 12 јануари. Наведувајќи дека новата генерација на моделот RTX 3060 ќе биде лансирана во февруари, но NVIDIA исто така се бори со проблемот со залихите.

Ако се сеќавате, во вестите што неодамна ги објавивме, наведовме дека NVIDIA, која се соочува со многу голема побарувачка, има проблем со залихите и овој проблем може да продолжи до мај. Всушност, Колет Крес, главен финансиски директор на NVIDIA, изјави дека RTX 3060, кој ќе биде лансиран во февруари, исто така може да биде засегнат од проблемот со залихите. Во извештајот објавен по сите овие настани, се тврди дека NVIDIA, која сака да го реши проблемот со залихите до одреден степен, ќе ги обнови своите акции на RTX 2060 и RTX 2060 SUPER.

Според информациите добиени од Overclocking.com во овој дел, се проценува дека RTX 2060 може да биде во продажба од 300 евра, а RTX 2060 SUPER за 400 евра.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.