Пребарувањето на Google на мобилните телефони добива редизајн!

Google редизајнира како изгледаат резултатите од пребарувањето на мобилен, објави компанијата во блогот во петокот. „Сакавме да направиме чекор назад за да поедноставиме малку, за луѓето да можат побрзо и полесно да го најдат она што го бараат“, рече во блогот Aileen Cheng, која го предводеше редизајнот.

Редизајнот ќе има поголем и похрабар текст што има за цел полесно да се скенира брзо, а во резултатите ќе видите повеќе фонт на Google. Резултатите од пребарувањето исто така ќе заземат поголема ширина на вашиот екран, делумно благодарение на намалените сенки. Google исто така вели дека редизајнот ќе ја користи бојата „понамерно“ за да помогне да се потенцираат важни информации без да се одвлекува вниманието.

За да добиете идеја за тоа како редизајнот се разликува од сегашното искуство, споредете го овој рендер на редизајн со слика од сегашното искуство со пребарување што го зедов од мојот iPhone 12 mini.

Се чини дека новиот дизајн става повеќе информации повисоко на страницата и намалува некои визуелни неред, што се надевам дека ќе го олесни анализирањето на резултатите без да ве присили да скролувате надолу за да го најдете она што го барате.

Google вели дека редизајнот ќе се појави во наредните денови.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.