Откриени некои карактеристики на Xiaomi Mi Band 6: Конечно доаѓа вградената функција за GPS!

Познатиот протекувач на Xiaomi сподели некои од карактеристиките на претстојниот Mi Band 6. Според дадените изјави, оваа паметна нараквица ќе ги поддржува вградениот GPS, SpO2 сензор и Amazon Alexa. Покрај тоа, новата паметна нараквица ќе може да следи повеќе спортски активности.

Кинескиот технолошки гигант Xiaomi успеа да добие светска репутација со своите паметни нараквици од серијата Mi Band. Минатата година, компанијата ја претстави својата најнова паметна нараквица, која ја именуваше како Mi Band 5, на корисниците. Сепак, оваа нараквица не содржеше многу значајни подобрувања во споредба со Mi Band 4. Mi Band 6, кој се очекува да биде објавен во наредните месеци, се чини дека има многу понапредни карактеристики од Mi Band 4 и 5.

Волшебниот еднорог, кој привлекува внимание со своите протекувања поврзани со Xiaomi, даде извонредни изјави за претстојната паметна нараквица. Испитувајќи ги кодовите на апликацијата што се совпаѓаат со разни производи, особено паметните нараквици Amazfit и Huami, Magical Unicorn достигна некои кодови за кои сметаше дека припаѓаат на Mi Band 6. Глобалната верзија на Mi Band 6, која се среќава со кодот “XMSH15HM”, се чини дека уште еднаш нема NFC пред сите други карактеристики. Па, кои карактеристики ќе се најдат во оваа паметна нараквица?

Xiaomi Mi Band 6

Меѓу протечените карактеристики на Xiaomi Mi Band 6, се чини дека најзабележителен ќе биде вградениот GPS. Други карактеристики во кодовите се SpO2 сензорот и поддршка на Alexa, гласовниот асистент на Amazon. Ова сугерира дека Mi Band 6 може да има вграден микрофон. Исто така, изгледа дека најновите паметни нараквици на Xiaomi ќе имаат нови анимации и директна поддршка за емоџи, како и нови лица на екранот. Кодовите во апликацијата Зеп откриваат и неколку графики што ќе се одвиваат на овие нови лица на екранот.

Xiaomi Mi Band 6

Најосновната карактеристика на семејството Mi Band е тоа што може да следи десетици спортски активности. Xiaomi се чини дека дополнително го зголемува обемот на спортско следење со Mi Band 6. Всушност, информациите во изворниот код на Зеп велат дека ќе се следат нови 19 спортски активности. Овие вклучуваат спортски активности како што се уличен танц, пилатес, истегнување, гимнастика, кошарка, одбојка, куглање, бадминтон, па дури и кик бокс.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.