Google Meet ќе ги прикрива известувањата за време на споделување на екранот!

Со новата опција најавена за Meet, Google објави дека ќе ја крие содржината на веб-известувањата за време на споделување на екранот. Промената на оваа одлика нема да биде под контрола на администраторите.

Со работата со пандемија на коронавирус, од дома и далечинско образование, одликата за споделување екран стана попопуларна од кога и да било порано. Вработените или наставниците мораа да ги споделат своите компјутерски екрани, без оглед на апликацијата, или за да ги презентираат своите проекти.

Меѓутоа, бидејќи нашите компјутери не се уреди што ги користиме само за обука или работа, може да се појават помали несреќи или одвлекување внимание при споделување на екранот. Известувањата се на врвот на овие одвлекување внимание и Google планира да го отстрани овој проблем, барем за своите апликации.

Google нема да дозволи ниту администраторите да ја гледаат содржината на известувањата

Објавувајќи нова објава на својот официјален блог, Google објави дека Chrome сега автоматски ќе ја крие содржината на веб-известувањата кога е вклучено споделувањето на екранот. Изјавувајќи дека известувањата од Google Chat, e-mail и веб-страниците на трети лица се вклучени во ова ажурирање, Google изјави дека кога ќе се запре споделувањето на екранот, ќе бидат прикажани сите пригушени известувања.

Како што можете да си замислите, оваа одлика ќе се однесува на одликата за споделување екран на Google Meet. Подвлекувајќи дека нема администраторска контрола за оваа одлика, Google наведува дека новата опција е објавена од 25 јануари, но може да потрае и до 3 дена за да стигнат до сите корисници.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *