Intel Core i9-11900K ќе се истакне со single-core изведба!

Intel Core i9-11900K конечно се појави на Geekbench, и чипот Rocket Lake-S произведе успешна single-core оценка.

Перформансите со 8 и 16 јадра Intel Core i9-11900K излегоа благодарение на Geekbench Tum Apisak и не разочараа во однос на single-core перформанси. Работејќи помеѓу 3,50 GHz и 5,28 GHz и користено со Z490 Aorus Master матичната плоча, процесорот успеа да добие 1892 single-core поени.

Постигнатиот единствен основен резултат е за 32,49 проценти повисок од просечните резултати постигнати со Comet Lake i9-10900K. Дури и во споредба со 1.449 поени, највисок резултат за претходниот модел, Intel Core i9-11900K сепак има 30,57 проценти добивка. Од конкурентска страна, графиконот на Geekbench покажува резултати слични на оние постигнати со 8-јадрениот Ryzen 7 5800X и 16-јадрениот Ryzen 9 5950X. За споредба, i9-11900K сè уште води со 13,36 проценти (Ryzen 7 5800X) и 12,49 проценти (Ryzen 9 5950X), соодветно. Од друга страна, да забележиме дека ова се просечни резултати за компонентите на AMD. Аписак во еден пост открива дека чипот на Intel може да ги надмине примерите со повисоки перформанси на конкуренцијата тука, иако со многу пониски поени.

Core i9-11900K, што покажува високи резултати во single-core тестот, е зад конкурентите на AMD со освоени 10.934 поени од multi-core тестови.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *