Google Lens конечно пристапува до offline превод на текст!

Google ја воведе функцијата за offline превод, на која работи околу една година, на услугата на корисниците на Lens. Корисниците можат да преземаат пакети со податоци за јазиците што сакаат да ги преведат во најновата верзија на апликацијата и може да преведуваат кога нема интернет-врска.

Нова опција пристигна во високо ефективната, но непозната апликација Lens на технолошкиот гигант Google, со седиште во САД. Google конечно започна да ја шири функцијата за offline превод на текст на која работи околу една година. Така, корисник на Google Lens ќе може да преведува текст без потреба од интернет-врска.

За да ја користите функцијата за offline превод на Google Lens, треба рачно да преземате пакети со содржини за јазиците што ќе ги користите. На овој начин, наместо податоците што им припаѓаат на сите јазици во базата на Google, се преземаат само податоците на јазиците што ќе се користат. Функцијата, која има многу лесна употреба, станува достапна со ажурирања што стигнуваат до корисниците.

За да ја користите функцијата за офлајн превод на Google Lens, треба да пристапите до менито „Преведи“ откако ќе ја отворите апликацијата. На екранот што се појавува, како што можете да видите на горната слика, ќе забележите дека е додадено копче за преземање покрај јазиците. Тука, со преземање на јазичните пакети што ќе ви бидат корисни, ќе можете да преведувате кога немате интернет-врска.

По преземањето на пакетите со податоци за јазиците што сакате да ги преведувате, сè што треба да направите е да скенирате текст користејќи ја камерата на вашиот телефон. Апликацијата автоматски го извршува процесот на превод, така што ќе можете да ја завршите својата работа многу брзо.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *