Spotify започнува со тестирање на одликата за аудио книги!

Музичката платформа Spotify од Шведска започна со тестирање на одликата за аудио книга од оваа недела. Компанијата, која на корисниците им нуди 9 различни дела од класичната литература, ќе ја направи оваа одлика постојана и ќе започне со додавање нови дела доколку е успешна.

Популарната музичка платформа Spotify минатиот понеделник започна да експериментира со аудио книги на платформата. Иако компанијата сè уште не даде официјална изјава, таа претстави 9 различни дела од класичната литература на корисниците со гласови на успешни мајстори.

Spotify не само што обезбеди аудио верзии на делата, туку вклучи и критики на делата од познатата професорка на Харвард, Гленда Карпио.

Компанијата со седиште во Шведска ја сподели аудио верзијата на Harry Potter at Home на платформата минатата година, но не можеше да има влијание што го очекуваше на пазарот на аудио книги. Со нова иницијатива со 9 различни наслови, се чини дека Spotify се спротивстави на платформата за аудио книги на Amazon, Audible.

Новата опција им се нуди директно на премиум и на бесплатните корисници. Сепак, вреди да се спомене дека оваа одлика сè уште е во фаза на тестирање и не е јасно дали Spotify ќе ја направи оваа функција постојана.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *