AirPods Pro 2 ќе бидат објавени во втората половина на 2021 година!

AirPods Pro 2 ќе биде лансиран во втората половина на 2021 година со покомпактен дизајн.
Во извештајот објавен неодамна се споменува дека AirPods Pro 2 ќе биде објавен во април со моделот iPhone SE од 2021 година. Според новите информации, AirPods Pro 2 ќе ја замени првата генерација на AirPods Pro во втората половина на 2021 година. Извештајот на DigiTimes, фокусиран на Winbond, зборува за можноста да стане еден од NOR flash добавувачите на AirPods Pro 2, што се очекува да пристигне во втората половина на оваа година. Извори блиски до темата наведуваат дека тајванскиот снабдувач ги зголемил NOR flash производствените линии на скоро полн капацитет во овој период.

Претходните извештаи за AirPods Pro 2 имаа длабоки информации за промените и карактеристиките специфични за новата верзија. Во согласност со оваа информација, се очекува новата безжична слушалка да има покомпактен фактор на форма, поради употребата на системот за чипови „Систем во пакет“. Ова им помага на потребните компоненти да бидат поставени блиску еден до друг, со што се намалува големината на производот. Исто така, се тврди дека AirPods 3, кој може да изгледа како AirPods Pro од првата генерација, ќе пристигне порано од AirPods Pro 2.

Во вестите, гледаме дека AirPods Pro 2 ќе ја носи истата цена на лансирање како AirPods Pro. Ова значи дека новата безжична слушалка ќе има цена од 249 долари. Исто така, според протечените информации, новата верзија ќе понуди само мали подобрувања во споредба со претходната.

Конечно, треба да се напомене дека нема конкретни информации за лансирањето на AirPods Pro 2, но може да се даде официјална изјава во наредните денови.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *