Desktop верзијата на Instagram има нов дизајн за приказните!

Десктоп веб-верзијата на Instagram е ажурирана. Со ажурирањето, корисниците се запознаа со нова страница со приказни. Приказните отворени на веб-прелистувачите на Instagram сега нудат и преглед на претходни и следни приказни за корисниците.

Иновација дојде на десктоп верзијата на Instagram, најпопуларната платформа за споделување фотографии и кратки видеа во светот. Со цел да се подобри корисничкото искуство, иновацијата нуди подобра визуелна за корисниците кои гледаат приказни. Корисниците сега можат да прегледуваат прегледи на приказни пред и по приказните што ги гледале.

Instagram дозволи да се гледа само една приказна пред да се претстави новата опција. Така, корисниците видоа приказна само среде огромен екран. Сепак, ова повеќе нема да се случи. Особено, корисниците кои се грижат за визуелните содржини, се чини дека се задоволни од новата опција на Instagram.

Белешка: Прегледаните и идните приказни ќе се појават нејасни кога ќе им пристапите од вашата сметка. Илустрирано е во фотографијата во прилог.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *