Операција за Dogecoin по Gamestop: Околу 900 проценти порасната вредноста за 24 часа!

Со поддршка на Елон Маск, групата Reddit, која леташе со вредноста на акциите на Гаместоп, овој пат полета со „Догекоин“, алт-Bitcoin. Altcoin, кој ценеше до 900 проценти за 24 часа, ги сврте наопаку берзите на Bitcoin. Која ќе биде следната цел на групата Редит засега е прашање на љубопитност.

Во една статија што ја споделивме вчера со вас, зборувавме за невиденото зголемување на вредноста на Gamestop, со кое се тргува на американските берзи. Зад овој подем стоеја и Елон Маск и група корисници на Reddit. Оние корисници на Reddit овој пат ги свртеа размените на Bitcoin. Инвеститорската заедница која нападна алтткоин познат како „Догекоин“ ја зголеми вредноста на криптовалутата за дури 900 проценти за само 24 часа.

Групата инвеститори на Reddit се нарекува „WallStreetBets“. „Облози“ е термин што се користи како облог. Ова ни овозможува да имаме информации за групата. Да бидам искрен, оваа група се состои од млади луѓе кои не знаат техничка анализа, индикатори, правила и закони. WallStreetBets, која низ годините успеа да стане огромна група со стотици луѓе, сега успева да ги сврти берзите наопаку. Dogecoin е опишан како најновиот успех на тимот.

Dogecoin

Dogecoin беше сомнителен алткоин, тргувајќи со 0,0075 долари во средата, на 27 јануари. Меѓутоа, кога календарите покажаа четврток, 28 јануари, почнаа да се појавуваат невидени скокови. Инвеститорите-аматери успеаја да ја зголемат вредноста на криптовалутата за дури 900 проценти, на ниво од 0,0875 долари. Од 29 јануари во 09:51 часот, вредноста на оваа криптовалута е околу 0,050 УСД. Овој огромен пораст беше далеку над фразата „до Месечината“, која често се користи на крипто-пазарите на пари и претставува сериозно покачување. Ако треба да го објасниме овој подем со нов израз, би било поправилно да се каже Марс наместо Месечината.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.