iCloud Keychain доаѓа на Chrome за Windows!

Менаџерот за лозинки на Apple ‘iCloud Keychain’ конечно ќе биде достапен во прелистувачот Chrome на оперативниот систем Windows 10. Корисниците ќе можат да ја преземат наставката ‘Chrome’ од апликацијата ‘iCloud за Windows’ и да ја користат одликата.

Денес има многу управувачи со лозинки, како што се iCloud на Apple и заштитник на лозинка на Chrome. Благодарение на овие управувачи со лозинки, корисниците можат да ги чуваат сите свои лозинки на едно место и можат полесно да се справат со својата работа со користење на автоматско полнење форма во апликации за кои е потребна лозинка.

Иако менаџерите за лозинки се многу популарни кај корисниците, тие имаат некои недостатоци. Компатибилноста е на прво место, бидејќи управувачот со лозинка нема многу смисла освен ако не работи во хармонија со сите различни платформи што ги користите.

Менаџерот за лозинки на Apple, iCloud Keychain, удобно може да се користи од корисниците кои го користат екосистемот на Apple целосно. Сепак, ова може да биде малку вознемирувачко за луѓето кои користат комбинација на лаптоп со Google Chrome.

Претходно, iCloud Keychain работеше само со апликации на Apple, како Safari и уреди со Apple, како iPhone и iPad. Ова значеше дека iCloud Keychain не е одлична опција за оние кои користат компјутери со Windows или паметни телефони со Android.

Сега се чини дека Apple конечно го забележа овој проблем и iCloud Keychain сега има екстензија на Chrome во апликацијата iCloud за Windows. За ова, корисниците треба само да ја преземат наставката на Chrome во апликацијата iCloud за Windows. Потоа, можете да ги користите сите податоци зачувани во iCloud во Chrome без никакви проблеми.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *