Компјутерот Apple I, создаден од Стив Џобс и Стив Возниак, се продава за 1,5 милиони долари!

Модел на Apple I, произведен од Стив Џобс и Стив Возниак во свои раце, се појави во продажба на eBay со цена од 1,5 милиони долари. Компјутерот, кој воопшто ја зачува својата оригиналност, е исто така меѓу шесте ретки модели на Apple I.

Од време на време, гледаме дека некои уреди што се важни за технолошкиот свет и кои ја сочинуваат основата на денешните напредни уреди се ставени на продажба на платформи како што е eBay. Овие електронски уреди обично немаат многу ефтина цена. Денес, оваа ситуација се виде во нов оглас.

На eBay, некој го пушти во продажба неговиот компјутер Apple I со цена од точно 1,5 милиони долари. Она што го прави Apple I, еден од првите персонални компјутери во соопштението, посебен од другите модели на Apple I е тоа што компјутерот е произведен од Стив Џобс и Стив Возниак, основачите на Apple.

apple i

Покрај тоа, компјутерот Apple I во рекламата се разликуваше од другите модели со неколку аспекти. Според извештајот на IGN, компјутерот во рекламата е еден од шесте ретки модели на Apple I со дрвено тело од Бајт Шоп KOA. Сепак, компјутерот има матична плоча NTI која не е изменета.

apple i

Повторно, компјутерот Apple, кој беше целосно функционален за да биде посебен, беше еден од 50-те единици произведени од рацете на Стив Џобс и Стив Возниак. Досега, само видео врските на тастатурата на компјутерот беа променети. Лицето кое го објави огласот на eBay објасни како го поседува овој компјутер со овие зборови:

„Го купив од оригиналниот сопственик како дел од замена за нов компјутер Apple II во продавницата за компјутери каде што ги одржував сите Apple II модели во Монтреал, сè додека Apple не пристигне во Канада.

apple i

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *