Објавена фотографија од 425MP, покажувајќи ги сите детали на врвот на вселенското летало Starship на SpaceX! [ФОТО]

Гигантското вселенско летало Starship на Space X дојде пред нас со сите детали со фотографија од 425MP направена од Тревор Малман. На фотографијата се појавија сите траги на изворот и напишаните изрази на леталото.

Со цел да започне ново вселенско доба, SpaceX продолжува да извршува тестови со вселенското летало Starship, кое планира да го прелета на Марс. Гигантското летало, кое ќе има висина од 50 метри (скоро 15-катен стан), неодамна започна да се подложува на тестови на голема надморска височина.

Сепак, до денес немавме шанса да го видиме ѕвездата одблизу. Во лансирањето што ги гледавме и споделувавме слики, Starship секогаш се појавуваше како сиво, метално и џиновско возило. Денес е објавена прекрасна фотографија што ќе го смени вашиот поглед на леталото.

Фотографот на Арс Техника, Тревор Малман, конечно го фати аголот што сакаше да го сними кога маглата се расчисти по неколку дена чекање. Тревор направи фотографија на која можеме да го видиме вселенското летало Starship на SpaceX во детали. Фотографијата има резолуција од 425 MP (33.597 x 12.651 пиксели).

Фотографијата на Тревор Малман, која можете да ја купите од овој линк, не дава многу детали на прв поглед. Меѓутоа, кога резолуцијата е висока, можеме да се приближиме до фотографијата колку што сакаме. Како што се приближуваме до фотографијата, можеме да ги видиме деталите на Starship во целост.

Како што можете да видите на горната фотографија, фотографијата на Тревор јасно ги открива сите кабли, ознаки на заварување, па дури и некои изразени изрази на ѕвездата. Постот на Тревор на Twitter го привлече вниманието и на Elon Musk. „Големите естетски подобрувања доаѓаат наскоро“, рече Musk за Twitter профилот на Тревор.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *