Exynos 2100 остана зад Snapdragon 888!

Како што знаеме, Exynos 990, кој беше објавен минатата година, заостана зад Snapdragon 865, особено во однос на траењето на батеријата. Оваа година, додека перформансите помеѓу Exynos 2100 и Snapdragon 888 се различни, ние забележуваме дека оваа разлика постепено се намалува според последните споделени резултати од тестот.

Ако ја погледнеме споредбата направена од Golden Reviewer во однос на SPECint2006, ќе видиме дека Cortex-X1 јадрото во процесорот Exynos 2100 има поголема фреквенција од Cortex-X1 јадрото во Snapdragon 888. Сепак, и покрај оваа разлика во брзината, јадрото X1 во 888 се издвојува со ефикасност на перформансите од 12 проценти по вати.

Покрај тоа, исто така е наведено во истата споредба дека двата процесори имаат по три јадра Cortex-A78. Кога ги испитуваме резултатите во овој дел, ќе видиме дека Exynos 2100 со јадра Cortex A78 има ефикасност на изведбата од 12 проценти, но троши 52 проценти повеќе енергија. Ова се толкува како процесор Exynos за 26 проценти помалку ефикасен.

Exynos 2100 vs Snapdragon 888

Во исто време, Golden Reviewer го споредува процесорот на новата генерација Exynos со Exynos 990 и ги покажува подобрувањата направени со Exynos 2100. Изјавувајќи дека процесорот од новата генерација има 22 проценти подобри перформанси во овој дел, изворот подвлекува и дека овој процесор е 34% поефикасен.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *