NVIDIA: Производителите на лаптопи треба да бидат транспарентни за спецификациите на RTX 30!

NVIDIA сака производителите на лаптопи да бидат потранспарентни во врска со спецификациите на сериите RTX 30.

NVIDIA сега сака компаниите што продаваат лаптопи со новите графички чипови од серијата RTX 30 да бидат потранспарентни за видот на моќноста што може да ја очекуваат луѓето. Од NVIDIA за The Verge изјавија дека овие компании ќе треба да обезбедат специфична статистика за брзината на clockspeed и вкупната моќност на графиката на страниците на нивните производи. Оваа информација треба да им каже на луѓето сè што треба да знаат за графичкиот потенцијал на лаптопот, било добар или лош.

Од друга страна, според портпаролот на Nvidia, „Бидејќи Max-Q повеќе не е дел од името на GPU, компаниите нема да мора да споменуваат дека овие чипови се Max-Q варијанти“. Напротив, Max-Q сега се користи само за да се извести дека лаптопот со графички чип од серијата RTX 30 доаѓа со карактеристики за продуктивност како Whisper Mode 2, Dynamic Boost 2 и Advanced Optimus. Претходно, гледањето на марката Max-Q го олеснуваше одредувањето на целокупната изведба на лаптопот, без да се знаат специфични брзини на часовникот.

Охрабрувачки е да се види дека Nvidia повеќе не им дозволува на компаниите да ги кријат овие витални информации од материјалите за маркетинг. Овој развој треба да биде доволен за да им помогне на потрошувачите да купуваат информирано, без да чекаат прегледувачите и раните усвојувачи да ги пријават спецификациите.

Со споделување на овие карактеристики, компаниите можат многу полесно за потрошувачите да разберат како во некои случаи е можно RTX 3070 во GPI Leopard на MSI да го надмине RTX 3080 во MSI GS66 Stealth. Бидејќи брендот Max-Q повеќе не се однесува на енергетските можности на графичкиот чип, поважно е од кога било да бидете транспарентни со брзина на часовникот и колку енергија може да потроши.

NVIDIA Laptop RTX 30 Özellikleri

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.