Slack испраќа е-пошта со предлог за корисниците да ги променат своите лозинки!

Slack, една од популарните платформи за внатрешна кореспонденција и комуникација, испрати е-пошта до некои корисници на Андроид препорачувајќи им да ги менуваат своите лозинки. Ова се случи како резултат на грешка на Слек, која ги зачува лозинките во обичен текст.

Slack, која е една од најчесто користените платформи во однос на внатрешната комуникација, неодамна објави ажурирање за апликацијата Android. Сепак, објавеното ажурирање донесе грешка во лозинките во обичен текст.

Компанијата исто така испрати предупредувачка е-пошта до корисниците на Android погодени од оваа грешка, истовремено велејќи дека нема докази за откривање на нивните квалификации. Во испратената е-пошта, беше наведено дека корисниците треба да ја сменат лозинката.

slack

Компанијата испрати е-пошта до погодените корисници со директно водство до екранот за ажурирање на лозинката. Поради употребата на сличен метод во хакерскиот метод наречен фишинг, се разбра дека овие електронски пораки биле испратени од официјалната сметка на Slack, иако на тоа се пристапило со сомнеж.

Во испратената е-пошта е наведено дека на 21 декември 2020 година биле известени дека има грешки во некои верзии на апликации за Android, проблемот е откриен на 20 јануари, а проблемот е решен на 21 јануари. Беше наведено дека апликацијата Андроид што го реши овој проблем е објавена и верзиите што содржат грешки се отстранети.

Беше наведено дека корисниците кои ја примаат е-поштата треба да ги променат своите лозинки и треба да се утврди нова лозинка, која е комплексна и силна. Исто така, беше наведено дека записите на уредот треба да се избришат рачно. За ова, сите податоци може да се избришат со следниве Поставки> Апликации> Застој> Складирање> Избриши податоци. Подоцна, можете да се најавите на апликацијата со нова лозинка.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *