Dogecoin достигнува највисоки нивоа во сите времиња со објавувањата на Elon Musk!

Elon Musk даде нова изјава за Dogecoin. Во оваа изјава, „Кој го извади Доге?”. Рече Musk, овозможувајќи и на криптовалутата да достигне ATH, највисокото ниво во историјата. Со трговија со 8,2 центи, Dogecoin имаше пазарна вредност од 10 милијарди долари.

Elon Musk, кој успеа да биде на дневен ред со секој чекор што го презема, како и основач на SpaceX и Tesla, во моментов е на агендата со своите изјави за крипто пазарот на пари. Musk, кој веќе некое време носи алтскоин наречен Dogecoin, лета со оваа крипто валута со своите изјави. Dogecoin продолжува да го руши рекордот за ATH (највисока вредност), на сите времиња, со изјавите дадени од Elon Musk.

Elon Musk неодамна објави на Twitter„Кој го пушти Doge надвор“. „Кој го извади Doge? Овој твит, инспириран од „Кој ги пушти кучињата надвор“, популарна песна од 2010-тите, доведе до ревалоризација на крипто валутата. Dogecoin достигна 8,2 центи за прв пат во својата историја.

Dogecoin

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *