NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti може да дојде со 12 GB GDDR6X меморија и 10240 CUDA јадра!

Постојат нови вести од GeForce RTX 3080 Ti, за кои често сме чуле да работиме последните неколку месеци и почнаа да се појавуваат разни информации за тоа. Според најновите информации, видео картата ќе биде објавена во април со некои измени.

NVIDIA ја претстави новата серија графички картички GeForce RTX 3000 во последните месеци. Се сметаше дека наскоро ќе биде лансиран нов член на новата серија GeForce RTX 3000, кој привлече големо внимание со својата рамнотежа цена/перформанси; GeForce RTX 3080 Ti.

Во првите вести за оваа нова графичка картичка, што ќе се одржи помеѓу GeForce RTX 3080 и 3090, беше речено дека GeForce RTX 3080 Ti ќе доаѓа со 20 GB GDDR6X меморија. Исто така, се тврди дека графичката картичка ќе биде домаќин на чипот наречен GA102-250-A1. Сепак, според најновите вести, NVIDIA направи некои мали измени во GeForce RTX 3080 Ti.

Корисникот на Twitter „kopite7kimi“, кој тврдеше за GeForce RTX 3080 Ti во изминатите месеци, се смета за сигурен извор бидејќи во минатото ги споделуваше точните информации за другите модели на серијата. Овој корисник сега објави нова објава дека се направени некои измени во NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti.

Соодветно на тоа, видео картичката ќе доаѓа со 12 GB GDDR6X меморија наместо 20 GB, и спротивно на првичните тврдења, таа ќе биде домаќин на 10240 CUDA јадра, а не на 9.984. Со сите овие карактеристики, се смета дека новата графичка картичка ќе покаже сличности со неговиот претходник RTX 3080 во однос на перформансите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *