Посебни графички карти за рудари може да го решат проблемот со залихите на NVIDIA!

Доаѓа ново решение за проблемот со снабдување во Nvidia поради најголемиот дел на набавките направени од крипто-рудари за пари.

Во моментов, единствената графичка картичка Nvidia RTX 3060 Ti може да направи многу повеќе отколку да донесе квалитетно искуство со игри од 1440p. Наједноставно, се среќава како картичка способна да генерира дневен профит од 4,22 долари со рударство на криптовалути како Ethereum. Во денешно време, постои голем тренд кон крипто-валути како да мигрираат од WhatsApp до Telegram. Следствено, ова исто така влијае на залихите на графички картички. Во овој момент, нова видео картичка што се планира да се произведе за рудари за крипто-пари, може да го елиминира проблемот со снабдување што го доживеа Nvidia.

Потенцијалните профити од рударството што работат на графички процесор ја зголемија вртоглаво побарувачката за графички картички, бидејќи тие достигнаа рекордни бројки, бидејќи интересот за Биткоин се зголеми во оваа ситуација, масовните купувања на графички карти направени од “рударите„ и смешно надуената цена како резултат на намалувањето на залихите, ги погоди обичните корисници. За среќа, се чини дека два нови специфични крипто-рударски графички карти се подготвени да ги ублажат проблемите со залихите.

Kripto Para GPU

Дојдовните информации укажуваат на картичките GeForce RTX 3060 Ti MINER 8G на MSI. Најважната разлика помеѓу овие картички и типичните картички за игри воведени од Nvidia е во тоа што картичките за рударите немаат видео излез. Крипто-рударите ретко имаат потреба од прикази прикачени на нивните системи. Тие обично поврзуваат повеќе графички процесори со апаратура, подигнуваат сопствен оперативен систем Linux како NiceHash OS или HiveOS и управуваат со сè преку веб-табела.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *