PlayStation 5 троши повеќе струја од лаптопите со GeForce RTX 3080!

PlayStation 5 троши многу повеќе енергија отколку лаптопите со графички картички Ampere. Лаптопите што ја користат серијата GeForce RTX 30 штотуку започнаа да се лансираат и сега може да се тестира како тие работат под различни оптоварувања. Меѓу досега лаптопите на Ampere се и RTX 3080 со Asus ROG Zephyrus G15 и Gigabyte Aero 17, RTX 3070 со Schenker XMG Neo 17 и Asus TUF Dash F15, RTX 3060 и Schenker XMG Core. NotebookCheck ги испита резултатите од потрошувачката на енергија на овие лаптопи и конзолата за игри PlayStation 5 со мултиметарот Metrahit Energy.

Во табелата подолу, Witcher 3 беше извршен со максимални поставки од 1080p со неограничена брзина на кадри на сите наши лаптопи RTX 30 за да го претставува оптоварувањето на играта, а Playhouse на Astro беше користен за Playstation 5. Наведено е дека Prime95 и FurMark се користат за максимална колона. Се наведува дека овие софтвери ги принудуваат и процесорот и графичката единица на лаптоп компјутерите да користат 100 проценти.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *