Изјавата на Elon Musk за Dogecoin дека е најдобрата криптовалута, го направи овој коин еден од најпопуларните помеѓу криптовалутите!

Криптовалутата DOGE, за која Елон Маск вели дека е постабилна од Bitcoin и ги отфрли тврдењата дека е меур, стана 10-та најпопуларна крипто валута според обемот на трансакцијата.
Elon Musk, кој започна да „зборува“ за криптовалутите повеќе од кога било, предизвикува некои криптовалути да бидат преценети и да добие „меур“ коментари со овој потег. Конечно, Tesla, чиј основач беше Musk, објави дека купи 1,5 милијарди долари Bitcoin, а вредноста на Bitcoin достигна 48 илјади долари во следните часови.

Сепак, Bitcoin не е единствената криптовалута Elon Musk се зголеми во вредноста и обемот на пазарот. Elon Musk, кој исто така постојано дава изјави за Dogecoin (DOGE), крипто валута чие име е инспирирано од расата на кучиња Shiba Inu, рече дека DOGE не е балон, дури и „посигурен“ од Bitcoin.

“DOGE може да изгледа како инфлаторно/меурче, но сигурно не е”, рече Musk, сепак, додавајќи дека Bitcoin е јасно дефлационо, веројатно против грешка. Исто така, според Musk, брзината на трансакција на DOGE е идеално неколку пати поголема. Овие изјави на Elon Musk исто така овозможија обемот на трансакции на DOGE значително да се зголеми.

Кога ги испитаме податоците на CoinMarketCap токму сега, гледаме дека Dogecoin, кој има обем на трансакција од 10,74 милијарди долари, е 10-та најпопуларна крипто валута. Додека Chainlink (LINK) се наоѓа веднаш над DOGE со обем на трансакција од 10,2 милијарди долари; Подолу е Bitcoin Cash (BCH) со обем на трансакција од 9,02 милијарди долари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.