Лаптоп со 7 екрани! Aurora 7!

Развиена за оние на кои им треба многу повеќе од компјутер со повеќе од три екрани, Аурора 7 нуди поинакво искуство.

Expanscape го разви прототипот Aurora 7, лаптоп со седум екрани, па дури и започна да го продава за заинтересирани клиенти. Да го разгледаме подетално овој компјутер, кој доаѓа со невообичаена употреба во делот за хардвер и дизајн.

Прототипот Aurora 7 доаѓа со четири 17,3-инчни монитори со 4K резолуција (два во режим на пејзаж и два во портрет), како и три помошни 7-инчни дисплеи со резолуција од 1920×1200. Сите монитори имаат механизам за преклопување од примарниот случај. Ова го внесува во трансформаторска структура и обезбедува практичност. Не е потребно дополнително склопување за користење на екраните. Бидејќи целиот систем тежи приближно 12 килограми, не е лесен за носење. Непобитен факт е дека е многу пријатно да се носат 7 надворешни екрани за да се користат барем на стандарден лаптоп.

Поради пандемијата на коронавирусите, повеќе поставувања на екранот станаа неопходни за повеќето луѓе кои работат од дома и во моментов се широко користени за разни работни места. Лесно е да поставите повеќе монитори дома или во канцеларија. Може да се закачи надворешен дисплеј на лаптопите, но може да предизвика збунетост кај некои корисници. Тука, Aurora 7 е дизајнирана да ги минимизира проблемите што ги доживуваат луѓето кои го користат својот лаптоп со повеќе монитори.

Прототипот на лаптопот Aurora 7 на Expanscape е дизајниран за работни средини кои традиционално користат компјутери со повеќе екрани, но понекогаш треба брзо да го преместат или преместат тој хардвер. (Центри за безбедносни операции, научници за податоци, креатори на содржини и сл.) Секако, компјутерот што апелира до таква база на корисници се очекува да има карактеристики на високо ниво.

Aurora 7

Ако ја погледнеме внатрешната хардверска страна на лаптопот Aurora 7, корисниците ги поздравува процесорот Intel Core i9-9900K. Потоа, во овој систем придружуван од графичката картичка на Nvidia, GeForce GTX 1060; Постојат 64 GB DDR4-2666 меморија, вкупно два 1.5TB M.2 SSD, 2.5 инчи 1TB MLC SSD и 2TB 7200RPM хард диск поврзани со портата PCIe GEN 3.0. Покрај овие карактеристики, Aurora 7; Исто така, ги има сите модерни технологии за поврзување, вклучувајќи Bluetooth, GbE, Wi-Fi и USB. Expanscape објави дека, бидејќи случајот со уредот е многу голем, во идните прототипови, AMD може да вклучува процесори Ryzen 9 3950X или Intel Core i9-10900K на овој компјутер.

Меѓу импресивните карактеристики на Aurora 7 се наоѓаат две внатрешни батерии. Примарната внатрешна батерија има капацитет од 82 Wh и е одговорна за напојување на системот. Секундарната внатрешна батерија има капацитет од 148Wh и се користи за напојување на дисплеите. Траењето на батеријата за целиот систем е приближно 2 часа и 20 минути, но исто така е наведено дека може да понуди помалку од споменатата траење на батеријата при големо оптоварување.

Технички, Aurora 7 со седум екрани на Expanscape изгледа како да не изгледа или да се чувствува како комерцијален производ, но компанијата може да го нарача по договор со високи цени со клиенти кои сакаат да го купат.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.