Facebook Messenger нуди иновации за контрола на несаканата пошта!

Facebook Messenger има за цел да ги чува своите корисници безбедни со контрола на спам.

Facebook продолжува да ги засилува безбедносните мерки за Messenger откако изминатата година воведе неколку карактеристики на приватност и безбедност, вклучително и ограничувања за препраќање пораки за да се спречи ширењето на лажни информации. Пред тоа, компанијата воведе и функција за заклучување апликации дизајнирана за отклучување на апликацијата Messenger со користење на Face ID или Touch ID. Сега, Facebook Messenger им нуди на корисниците повеќе за контрола на спам.

Facebook објави нови функции во Messengerкои ќе помогнат корисниците да бидат безбедни. Главна меѓу нив е иновацијата што ќе го поддржи начинот на кој се справувате со барањата за пораки. Компанијата додаде нов начин за идентификување на потеклото на спам порака со дополнителен контекст и нова опција за бришење на пораките на големо. Дополнително, се тестира нов метод што ви овозможува да пријавите злоупотреба или вознемирување. Месинџер исто така прави подобрувања во начинот на испраќање повратни информации до пораките што сте ги пријавиле претходно.

Фејсбук исто така обезбеди опција за прегледување на блокираните сметки потранспарентно во менито за поставки за приватност. Опцијата за блокирање сметка е веќе поистакната во барањата за пораки и безбедносните известувања.

За да се осигури безбедноста на малолетните лица, се работи на нова можност да се идентификуваат корисниците кои испраќаат големи количини на пораки или барања за пријателство до корисници на возраст под 18 години. Подвлечено е дека овие мерки имаат за цел да спречат злоупотреба или штетна содржина на Messenger.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *