TikTok сака да ја збогати својата содржина за рецепти!

TikTok, една од најкористените платформи за социјални медиуми во светот, започна со своите напори да го охрабрува да вклучува корисни видеа, како и содржини за забава.

TikTok донесе нова одлука бидејќи продолжува да расте како платформа за социјални мрежи, полна со краткотрајни видеа со забавна тема. Особено како резултат на видеата со рецепти кои неодамна се зголемија во медиумите, управата одлучи дека видеата со рецепти ќе бидат прикажани и во писмена форма со разни картички за погодност на корисниците. На овој начин, целта е да се претворат содржините во покорисна од забавата и да се троши време во повеќе апликации.

Било која платформа за пренос на содржина, било да е тоа YouTube или TikTok, ќе мора да се фокусира на интегрирање на можностите на разни апликации во нивните апликации. Причината за оваа обврска е значително да се зголеми подготвеноста на потенцијалните корисници да останат на страницата. Ова природно обезбедува голем профит на гигантите во социјалните мрежи. Врз основа на овој контекст, TikTok соработуваше со апликацијата за рецепти Whisk, создавајќи поинаква иновација во однос на зголемување на интеракцијата со видеа за храна и обезбедување практичност на корисниците. Според оваа иновација, картичките кои го покажуваат рецептот на таа храна во пишана форма, можат да се додадат на видеата со храна на TikTok. И тука ќе се искористи инфраструктурата на Whisk.

Готвењето и содржината со тематизирана храна денес се исклучително популарни на сите видови платформи за видео-стриминг. TikTok исто така забележува извонреден пораст во последно време, но ако се постави како посериозна и корисна локација за пренос на видео, тоа би можело да достигне многу повеќе корисници отколку што е сега и неговата репутација да се зголеми. Можеби, со чекорот на овие картички за рецепти, ќе се отвори вратата за нови промени во TikTok.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *