Google Chrome нема да работи на некои постари процесори!

Тимот за развој на Chromium објави дека Google Chrome повеќе нема да работи на некои процесори кои остануваат x86.

Со неодамнешното соопштение, Google објави дека некои стари x86 процесори нема да поддржуваат Chrome 89 и идните верзии. Во изјавата дадена од тимот за развој на Chromium, се вели дека ќе се скрати поддршката и за процесорите што не користат SSE3.

Ако го земеме предвид објаснувањето на тимот за развој, ќе видиме дека процесорите постари од Intel Core 2 Duo и AMD Athlon 64 повеќе нема да можат да го користат пребарувачот. Ова значи дека процесорите постари од 15 години нема да можат да ја извршуваат тековната верзија на прелистувачот.

Google Chrome

Покрај тоа, Google не даде никакво детално објаснување зошто засега е отстранета поддршката за процесорите од постарата генерација. Сепак, според извештаите споделени на оваа тема, најголемата причина за Google да ја прекине оваа поддршка е прикажана бидејќи старите процесори не ги исполнуваат минималните услови по новото ажурирање.

Исто така, се посочува дека забележливо подобрување на перформансите ќе се изврши по ова ажурирање, кое ќе биде објавено во блиска иднина.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *