Интернет-кафулињата започнаа со рударство во странство!

Новиот метод за приход за интернет-кафулињата кои се затворени поради пандемијата е крипто-рударство.

Пандемијата КОВИД-19 негативно влијаеше на многу индустрии. На врвот на овие сектори е забавната индустрија. Сопствениците на интернет-кафулињата, еден од затворените места за забава поради епидемијата, исто така најдоа начин да го претворат неповолниот проблем во предност.

Сопственикот на интернет-кафето со име LÒP IT PHÒNG NET во Виетнам повторно започна да генерира приходи со крипто рударство со инсталирање на апаратура графички картички NVIDIA GeForce RTX 3080 на неговите компјутери.

Корисникот со име @ harukaze5719 на Twitter открива дека овој метод не е нов и дека интернет-кафулињата во Јужна Кореја широко генерираат приход со механизми за крипто рударство.

Земајќи ја предвид високата цена на електрична енергија, можеби мислите дека е тешко да се оствари профит. Сепак, неодамнешното зголемување на криптовалутите доведе до трошоци и профит.

Конечно, да напомнеме дека овој метод на приходи заработува повеќе од нормалниот оперативен приход на интернет-кафулињата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *