Bitcoin го надмина психолошкото ниво од 50.000 американски долари!

Дигиталната валута Bitcoin достигна ниво од 50 илјади долари, достигнувајќи ја највисоката сума досега.

Bitcoin собори нов рекорд со ажурирање на највисокото ниво што го достигна од нејзиното појавување, во овие времиња кога крипто-валутите беа многу популарни. Bitcoin, најголемата крипто валута во светот според пазарната граница, достигна историски максимум откако минатата недела остана на своето најдобро ниво. Така, Bitcoin продолжува да биде највредната криптовалута со тоа што се издига над нивото од 50.000 американски долари.

Цените на Bitcoin дополнително опаднаа откако крипто-валутата не падна во прилог. Сепак, крипто-парите, кои повторно растат, ја зголемија својата вредност 5 пати во последната 1 година. Во 2021 година, тоа покажа зголемување од 67 проценти. Биткоинот го достигна нивото од 30.000 УСД на 27 јануари. Вредноста на крипто-валутата, која нацрта флуктуирачка графика од овој датум, го достигна највисокото ниво од денес. Така, крипто-парите добија вредност од 66 проценти за 20 дена.

Можно е да се каже дека Elon Musk има огромно влијание врз овој неизбежен пораст на Bitcoin. Бидејќи Tesla, чиј извршен директор е Elon Musk, направи инвестиција од 1,5 милијарди долари во Bitcoin. Како резултат на оваа инвестиција, крипто-парите продолжуваат да ја зголемуваат својата вредност од ден на ден. Покрај тоа, некои американски компании шират употреба на крипто пари меѓу своите клиенти и му помогнаа на Bitcoin и слично. Така, крипто-монетите повторно достигнуваат високи цени и додаваат вредност на нивната вредност од ден на ден.

Покрај тоа, се чини дека инвестициите нема да бидат ограничени на компаниите што ги споменавме. Бидејќи Морган Стенли, една од водечките компании во САД, објави дека размислува да инвестира во Bitcoin. Со овие инвестиции, можеме да кажеме дека Bitcoin се движи кон нови рекорди.

Конечно, да наведеме дека моменталната вредност на Bitcoinе 52.800 американски долари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *