Официјално најавен Windows 10 21H1!

Microsoft го објави 21H1, последното ажурирање за Windows 10.

Гигантската софтверска компанија со седиште во САД Microsoft официјално ја објави верзијата Windows10 21Х1. Според изјавата дадена на официјалната веб-страница, компанијата исто така изјави дека покрај ажурирањата на функциите, ќе има и зголемување на безбедноста и перформансите.

Кои иновации ни доаѓаат со 21H1i?

-Поддршка за мулти-камера на Windows Hello за поставување на стандардната како надворешна камера кога се достапни и надворешните и внатрешните камери на Windows Hello.
-Зголемување на перформансите за Windows Defender Application Protection.
-Услугата за политика за група со инструменти за управување со Windows го ажурира подобрувањето на перформансите за поддршка на оддалечени сценарија за работа.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *