RTX 3060 заработува 7 долари на ден и покрај ограничувањето на хаш!

RTX 3060, кој NVIDIA ја објави на 25 февруари 2021 година, продолжува да заработува и покрај тоа што хаш вредноста е ограничена на половина.

NVIDIA одлучи да ги поправи перформансите за рударство на крипто валута на нејзината новообјавена графичка картичка RTX 3060 на одредено ниво со цел да се надмине неодамна искусниот недостиг на залиха на графички картички. Покрај тоа, беа објавени и нови картички планирани да се произведуваат исклучиво за рудари. Сепак, RTX 3060 може да биде омилен кај корисниците кои се занимаваат со крипто-валути.

Компанијата објави пред три дена дека наскоро ќе бидат достапни професионални картички за рудари, а новиот RTX 3060 ќе биде графичка картичка за гејмерите. Имајќи го ова предвид, хаш вредноста на RTX 3060 е преполовена од хардверот и софтверот. Главниот проблем тука е што таквата граница се применува само за Ethereum. На крајот на краиштата, постојат стотици различни валути на пазарот за крипто пари, и како одминува времето, различните валути продолжуваат да се појавуваат.

YouTuber CryptoLeo исто така ископа со Octopus, Cortex и многу различни криптовалути со графичката картичка RTX 3060 за да ја разјасни оваа ситуација. Како резултат, тој откри дека може да заработи 7 долари на ден профит само со Octopus и Cortex. Иако ова го прави RTX 3060 интересен за рударите, тоа воопшто не е нешто што го сакаат гејмерите. Се разбира, овие крипто-валути, кои носат одреден профит, не се сметаат толку популарни како Ethereum поради нискиот профит воопшто. Поради оваа причина, насочувањето на NVIDIA кон рударството Ethereum со ограничувач на хаш може да се смета за логично во секој случај.

Едно од прашањата што им паѓа на ум на сите е зошто не се блокирани сите крипто-валути за видео картички на плеерот? За жал, технички е тешко да се направи ова. Алгоритмот, кој може да открие рударство направено на графичката картичка, не може да се користи во сите валути. Исто така, разликувањето на рударството за крипто валута од другите оптоварувања на GPU што не се игра, се чини оптоварувачко во оваа фаза. Главната цел денес е да ги чуваме крипто-валутите со голема маргина на профит подалеку од графичките картички за играчи во хардвер и софтвер. На овој начин, може да се овозможи да се спречи проблемот со акциите што ќе го доживее потрошувачкиот сегмент.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *